Reacties

Eén jaar later — 1 reactie

 1. En wat vind je van onderstaande recensie? Daar kan ik mij meer in vinden. Ik vind het juist te makkelijk geschreven, en zeker niet een mooi boek.

  Het beste bewijs dat internetdating deel uitmaakt van het moderne leven, is het verschijnen ervan in romans. Maar het beste bewijs dat er nog vooroordelen over zijn, ontstaat als de auteur daarop inspeelt.

  Vooroordelen en dagelijks leven zijn alletwee te vinden in deze roman: Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt! Iets over het verhaal: Maurits heeft internetdates, gaat op vakantie met een grote liefde en heeft een problematisch contact met zijn hartsvriend. Dit alles staat in een verhaalvorm. Zijn dates doet hij op via een site die in het boek ‘Partnerwereld’ heet. Tamelijk doorzichtig.

  Dat is dan een gedachte uit de marketinghoek geweest: meezeilen op iets dat groter is dan jijzelf brengt je verder dan je op eigen kracht bereikt had. Het is wel duidelijk op welke naam de auteur hoopt mee te zeilen. Nog een marketinggedachte: sex sells. Er zitten dus vrij veel seksscènes in, het boek opent er zelfs mee. Grof en banaal, maar provocerend wordt het nergens.

  En dan marketinggedachte nummer drie: doe lekker rot over vrouwen, dat is politiek incorrect en zo haal je de publiciteit. Iedereen weet: negatieve publiciteit is óók publiciteit. Dat alles was te vergeven als de roman veel kwaliteiten had. Een diepere gedachte, een meeslepende stijl, een verrukkelijk verhaal, of gewoon iets dat ontroerde. Maar niets van dat alles zit in het boek.

  De auteur leeft van de pen, dus de grammatica en de punten en de komma’s kloppen. Het is moeilijk er iets positiefs over te zeggen. Misschien dan toch dit, dat ik uitkijk naar een volgend boek van hem. Zonder marketing-gedachten, alleen geschreven zoals elk boek geschreven moet worden: uit een innerlijke noodzaak van de auteur, die lezers wil bereiken, oprecht en innig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>