Zomercolumn 5: fietsen en sex
Zoals ik hier eerder beschreef, ben ik een ik jaar geleden vrij abrupt gestopt als fietsvrouwcolumniste. Ik had nog enkele columns liggen, en het leek mij een leuk idee om daar toch wat mee te doen, en ze te publiceren als zomerblog-feuilleton. Vandaar: in de zomerperiode publiceer ik hier elke week een nooit eerder verschenen fietsvrouwcolumn. Heel andere koek dan anders, maar in de vakantie mag dat wel! Hier is aflevering 5, over vrouwen, fietsen en zin in sex!
Zin in sex
‘Fietsende vrouw minder zin in sex’ en ‘Minder zin in sex na fietsen’ kopten enkele kranten en sites een tijdje terug. Pardon? Okee, na een lange, zware tocht kan ik me er iets bij voorstellen, maar mijn man is dan ook niet op zijn best, zal ik maar zeggen. Vermoeidheid speelt ons dan parten. En wat een heel enkele keer ook wel hindert, is hygiëne. Tijdens de Tour d’Afrique hadden we wekenlang dat we ons alleen maar mochten wassen met water dat we over hadden gehouden in onze bidons. Dan is ook een totale libido-killer, wat mij betreft, zeker als ik ook nog uren aan een stuk met die ongewassen kont op een zeem druk moet zetten in de warmte. Bah.
Nou is dat wel heel zeldzaam – over zulke dingen zal het toch echt niet gaan in zo’n krantenartikel. Wat bedoelen ze dan wel? Want je krijgt toch juist méér zin in sex door sport? Want meer energie en lekkerder in je lijf. Toch eens verder lezen.
Ik lees dat het gaat om onderzoek onder vrouwelijke fietsers die minstens 15 kilometer per week fietsen. 15 km per week, dat valt wat mij betreft bepaald niet onder de lange, zware tochten. Het lijkt me sterk dat vermoeidheid dan een grote rol speelt. En het is Amerikaans onderzoek, dus de hygiëne vast ook niet.
Aan het eind begin ik het te begrijpen. Daar staat de conclusie: het is belangrijk dat zadel en stuur goed zijn afgesteld, om tintelingen en gevoelloosheid te voorkomen. Aha, het gaat niet om vermoeidheid, het gaat om zadelpijn. Op mijn eigen fiets moet ik heel lange en zware tochten rijden om er last van te hebben, maar op de spinningfiets heeft een uurtje soms al desastreuze gevolgen, zeker als er een tampondraadje op een gevoelige plek klem zit. Dat noem ik inderdaad wel eens een voorbehoedend effect van spinning, ja. Al is het ook gauw weer over.
Maar als ik het goed begrijp, is het dus zo dat een heleboel vrouwen minder zin in sex hebben doordat ze last krijgen van hun edele delen, al na 15 kilometer fietsen. Dan is de conclusie wat mij betreft niet dat fietsen een negatieve invloed heeft op de sex drive van vrouwen, maar dat een heleboel vrouwen op een verkeerd afgestelde fiets rijden – zoals ik bij spinning, waar het lompe zadel veel meer druk uitoefent op de verkeerde plek dan het smallere exemplaar op mijn fiets.
Er zijn misschien uitzonderingen, maar met een beetje passen en meten aan fiets, zadel en broek moet het voor de overgrote meerderheid van de dames toch mogelijk zijn om minstens 100 kilometer comfortabel te kunnen fietsen. Zeker als je het een beetje opbouwt. Zitvlees is ook trainbaar immers. En dan heeft fietsen geen effect op je sexleven.
Pardon, geen negatief effect.
Reacties
Zomercolumn 5: fietsen en sex — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>